Page 1 Created with Sketch. Icon Menu Created with Sketch.

FAQ

1. Hoeveel tijd heb jij in de ochtend nodig bij de bruid?

Ik vind het belangrijk om een goede start te maken, het kost wat tijd om even aan elkaar en aan de camera’s te wennen, en daarom heb ik minimaal een uur de tijd nodig om mooie beelden te maken die daadwerkelijk een verhaal vertellen. Te weinig tijd gaat ten koste van de kwalitiet van de reportage.

2. Hoeveel tijd heb jij nodig voor de fotoshoot?

Ik raad jullie aan om daar ongeveer 1,5 uur de tijd voor te nemen, exclusief reistijd. Veel meer is absoluut niet nodig.

3. Maak je ook groepsfoto’s?

Ja zeker, hier hebben we ongeveer 15 tot 30 minuten de tijd voor nodig. Het is raadzaam om van te voren een strakke lijst te maken van welke groepen jullie op de foto willen. Maak nooit meer dan 10 combinaties, je zult zien dat het “spontane effect” er totaal af gaat als jullie moeten poseren op de verschillende foto’s.

4. Is het mogelijk dat je alle gasten bij binnenkomst op de foto zet?

Dit is helaas niet mogelijk. Jullie kiezen mij uit op mijn manier van fotograferen, en dat wil zeggen dat ik zo veel mogelijk echte momenten en spontane gebeurtenissen vast leg. Als ik bij de deur ga staan om te fotograferen, mis ik binnen veel leuke momenten.

5. Eet jij ook mee tijdens onze dag?

Overdag maak je me hartstikke gelukkig met een kop thee, flesje water en een simpel broodje. Tijdens jullie diner eet ik graag ook even, zodat ik weer kan opladen voor de avond. Echter eet ik het liefst niet in dezelfde ruimte, maar wel zo dicht mogelijk bij jullie. Ook wil ik liever geen superdeluxe gerechten, omdat ik waar nodig bij mijn eten weg moet lopen om bijzondere momenten als speeches vast te leggen. Vaak hebben trouwlocaties een zogeheten
“artiestenmaaltijd”.

6. Is het mogelijk om echt alle foto’s te ontvangen?

Dit is helaas niet mogelijk. Ik maak een uitgebreide selectie voor jullie zonder dat ik daarbij beelden achter houd. Van 1 moment of onderwerp worden soms wel 20 foto’s tegelijk gemaakt, en daaruit kies ik de beste. Vergelijk het met de schetsen van een kunstenaar, die zijn nodig voor een perfect eindproduct.

7. Wat doe je als je ziek wordt?

Ik ben vrijwel nooit ziek, voor een kleine verkoudheid of andere kwaaltjes blijf ik absoluut niet thuis. Mocht er echt overmacht zijn, zoals een botbreuk, dan heb ik een uitgebreid netwerk met collega’s van hetzelfde niveau. Er is altijd iemand die kan komen. Ik kan dan evengoed zelf de nabewerking doen.

8. Hoe lang duurt het voordat we de foto’s krijgen?

Binnen twee weken na jullie bruiloft ontvangen jullie van mij een preview van ongeveer 10 foto’s en de factuur. Daarna ga ik met alle foto’s aan de slag en krijgen jullie binnen 4 a 5 weken alle beelden. Trouwen jullie midden in het hoogseizoen? Dan garandeer ik alle foto’s binnen 5 a 6 weken.

9. Werk je ook in het buitenland?

Zeker weten. Ik spreek van geluk als ik mag zeggen dat ik al vanaf het begin bruiloften heb mogen fotograferen in het buitenland. Ik ga graag met jullie mee, en omdat ik veel ervaring heb hoeven jullie je nergens zorgen over te maken. Ik weet precies hoe het werkt met vliegen, huurauto’s, hotels enz. Ook het samenwerken met een weddingplanner of videograaf kent geen probelemen.

10. Wat staat er op je bucketlist?

Eigenlijk leef ik op dit moment een ideaal leven, ik doe wat ik het allerleukst vind. Toch zou ik heel erg graag nog eens een bruiloft op Curacao willen fotograferen, een bruiloft in de sneeuw, of Bali en Griekenland. Ook lijkt het me fantastisch om nog meer echt grote workshops te gaan volgen over de hele wereld. Ik houd er van om groots te blijven dromen.

Bekijk portfolio Fill 1 Copy 4 Created with Sketch. Heb je een vraag? Fill 1 Copy 4 Created with Sketch.