Categorie Diverse fotografie
Datum 25 augustus 2017
Plaats Santorini
Locatie Santorini

Santorini, Griekse eilanden en Athene

Santorini, Griekse eilanden en Athene | Wat super leuk dat je mijn vakantieblog wil bekijken. Onze vakantie was opgedeeld in 3 delen. 1 week op Santorini, daarna aan boord op een superdeluxe Catamaran om de Griekse eilanden te verkennen samen met mijn Oom en Tante en deel 3 was een paar dagen Athene. Meer dan verliefd zijn wij beide geworden op Griekenland. Het was elke dag stralend mooi weer, de mensen zijn stuk voor stuk vriendelijk en spreken allen goed engels, het eten is waanzinnig en zo kan ik nog wel even doorgaan. Op santorini huurde we een geweldige Airbnb en een quad om het hele eiland te verkennen. Ik viel een week lang van de ene verbazing in de andere, wat is dit een prachtig eiland. Ook heb ik in de eerste week iets ontzettend spannends beleefd. Ik ging een lief stel fotograferen, en zij hadden bij “Santo wines” een reservering geplaatst. Echter waren zij een dag eerder al heen geweest, en dus mochten wij in hun plaats naar deze prachtige locatie om wijnen te proeven. 12 wijnen stonden voor onze neus tijdens het ondergaan van de zon. Na wijntje 5 a 6 werd ik heel emotioneel. Natuurlijk had de wijn daar iets mee te maken, maar ook het feit dat ik de afgelopen tijd veel heftige dingen heb meegemaakt waaronder het overlijden van mijn opa. Opa is voor mij veel meer dan gewoon een opa, hij is voor mij een vaderfiguur. Nu hij er niet meer is, wist ik niet zeker hoe het moest met mijn toekomst. Kinderen krijgen, trouwen enz. Het had voor mij allemaal geen betekenis meer. Frank luisterde aandachtig naar mijn verhaal, maar zei helemaal niets. Hij staarde me aan, pakte mijn hand vast en deed eigenlijk niets. Toen ik begon over het feit dat ik misschien wel helemaal niet wilde trouwen, pakte hij een doosje uit zijn rugzak op de grond. “Maar wat als ik je nou vraag echt met me te trouwen?”. Ik viel nog net niet van mijn stoel, en vroeg of hij een grapje maakte. Het doosje ging open en daar zat heel serieus een prachtige ring in. Ik kon nog maar heel weinig uitbrengen, maar ik heb wel degelijk JA gezegd!!!! Het uur daarna heb ik geloof ik alleen maar gehuild en gevraagd of het wel echt zo was. “wil jij echt met mij trouwen? met mij?”. Natuurlijk voelde ik me onwijs gelukkig en heb ik oma direct gebeld. Zij wist het al, haar reactie was zo lief! Zo veel liefde en zo veel warmte stroomde opeens door mijn lijf. Ik kan het eerlijk gezegd zelf nog maar amper geloven, want ik dacht echt dat zelf trouwen niets voor ons was. Toch wordt ik zijn vrouw, en daar ben ik SUPER trots op.

De week daarna gingen we aan boord bij mijn oom en tante, en wat hebben we waanzinnige dingen gezien. Ik kan het eigenlijk met woorden niet goed omschrijven hoe bijzonder deze week was. Wakker worden, je bikini aantrekken, snorkelen en daarna nog even een rondje suppen. Geweldig. Zelfs dolfijnen kwamen onze boot even inspecteren, en dat voelde zo ontzettend magisch. Deze week ging veel te snel voorbij en toen we in Athene kwamen zijn we nog een paar dagen de stad wezen verkennen. Ik heb werkelijk nog nooit zoveel armoede, zwervers, afval, stank en graffiti gezien als daar. Gelukkig was ons hotel erg goed verzorgd en heel schoon. Natuurlijk is de oudheid van Athene prachtig, maar het was wel erg tegenstrijdig. We hebben de stad ook per fiets bekeken met Nederlandse gidsen, dat was echt heel erg tof om te doen, zeker een aanrader!

Nu de vakantie voorbij is gaan we weer heel hard aan het werk, en daar heb ik onwijs veel zin in!! Ook de voorbereidingen gaan natuurlijk al beginnen, de locatie? de datum? een jurk? (OMG). Ik ben in de wolken:)

Santorini, Griekse eilanden en Athene Santorini, Griekse eilanden en Athene

Reacties

Reacties